Ucrainenii îi cer lui Zelenski să fie interzisă casa de pariuri rusească 1xBet

Președintele Ucrainei, Volodymir Zelenski, va examina petiția semnată de zeci de mii de ucraineni, care cer interzicerea activității casei de pariuri rusești 1xbet în Ucraina, scrie Ziarul Național. Potrivit RBC Ucraina, petiția a fost lansată în data de 8 iulie și deja a fost semnată de aproximativ 26,5 mii de cetățeni.

 

Ucrainenii se arată indignați că autoritățile au acordat drept de activitate casei de pariuri rusești.

 

"Noi, cetățenii Ucrainei, considerăm că, acordând companiei Tvoya bettingovaia Kompania licența pentru a desfășura activități de pariuri sub brandul rusesc 1xBet și marca comercială 1xBet ,deținută de cetățeni ruși, Comisia de Reglementare a Jocurilor de Noroc și Loteriilor a acționat contrar intereselor de stat ale Ucrainei și în favoarea țării agresoare, ceea ce credem că este inacceptabil în timpul agresiunii militare deschise a Federației Ruse împotriva Ucrainei", se arată în petiție.

 

În document se mai arată că 1xbet conlucrează că băncile și sistemele de plăți rusești, contribuind la veniturile bugetului Federației Ruse din contul cetățenilor Ucrainei.

 

Potrivit delo.ua, pe 30 martie 2022, Comisia de Reglementare a Jocurilor de Noroc și Loteriilor a eliberat companiei Your Betting Company LLC licență pentru activitățile de pariuri din Ucraina, care a solicitat să lucreze sub marca russească 1xBet.

 

În ciuda acestui fapt, Comisia a ignorat legăturile companiei cu cetățenii Federației Ruse Roman Semiohin, Serghey Karșkov și Dmitri Kazorin, care figurează în baza de date a site-ului ”Mirotvoreț”, ce include numele celor care prezintă riscuri pentru securitatea națională a Ucrainei.

 

Potrivit Forbes, acestor trei ruși le aparține compania cipriotă Navasard Limited, care este indicată ca deținătoarea brandului 1xBet din Ucraina.

 

Potrivit legii din țara vecină, dacă o petiție adună 25 de mii de semnături, președintele Ucrainei este obligat să o examineze.

Detalii

  • Data Data : 20.07.22
  • e-mail: e-mail: : office@legal-monitor.md

Coordonatele